Artikelomschrijving
Deze sappige, fruitige rosé Prosecco wordt gemaakt van 85% Glera en 15% Pinot Noir en wordt gemaakt volgens de methode Charmat. De rosé vinificatie geschiedt door korte maceratie van 24-36 uur op 8-10°C. Ca’ Rosa is één van de handelsprojecten van Silvano Piacentini, die vroeger sommelier was in Verona en één van de oprichters is van de grootste wijnbeurs in Italië: Vinitaly. Met een team van oenologen, gerund door zijn zoon Luigi, selecteert en ontwikkelt hij wijnen uit verschillende regio’s in Italië.
This sparkling, fruity rosé Prosecco is made of 85% Glera and 15% Pinot Noir and is made with the Charmat-method. The rosé vinifaction is made with a short maceration of 24-36 hours at 8-10°C. Ca’Rosa is one of the trading projects of Silvano Piacentini, a former sommelier in Verona and one of the founders of Italy’s biggest wine fair: Vinitaly. With a team of oenologists, ran by his son Luigi, he selects and develops wines from different regions in Italy.