Artikelomschrijving
Deze Chenin is gemaakt van biodynamisch gecertificeerd fruit van de jongste stokken van het domein, met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar oud en zijn afkomstig van verschillende percelen waarin de drie terroirs van Closel vertegenwoordigd zijn: Het plateau, de heuvelzijde of coteaux en de vallei ofwel coulée. De bodem is een mix van zand en schist. Alle druiven worden met de hand geoogst op het punt dat rijpheid net bereikt is. De trossen worden direct zacht geperst, gevolgd door spontane fermentatie met druifeigen gisten en zonder sulfiet in fiberglas tanks. Doorgaans volgt hierna de malolactische gisting en aansluitend rijping op de fijne lie gedurende 10 maanden. De wijn wordt hierna ongefilterd gebotteld met een minimale dosis sulfiet . Opbrengst in 2020 bedroeg 25 hectoliter per hectare.
This Chenin is made from biodynamically certified fruit from the youngest vines of the estate, with an average age of 20 years old and come from different plots that represent the three terroirs of Closel: The plateau, the hillside or coteaux and the valley or coulée. Soil is a mix of sand and schist. All grapes are hand harvested when they just have reached their point of ripeness. The bunches are pressed gently, followed by spontaneous fermentation with indigenous yeasts and without sulfur in fiberglass tanks. Afterwards the wine goes through malolactic fermentation and ripens on its fine lees during 10 months. Then the wine is bottled unfiltered with a minimum dose of sulfur. Yields in 2020 amounted 25 hectoliters per hectare.