Artikelomschrijving
Deze spatzuivere, fruitige stijl Savagnin is afkomstig van 35 jaar oude wijnstokken op arme klei- en kalkrijke bodem op een hoogte van 300 meter met Zuid-Oost expositie. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst, ondergaan ze een langzame fermentatie met druifeigen gisten. 80% van de wijn wordt 11 maanden op houten vaten gerijpt. Na de fermentatie worden de vaten iedere drie maanden bijgevuld om het fruit in de wijn te bewaren. De overige 20% wordt op opgevoed op roestvrij staal. Rijp zacht fruit, kruidige hints en een ronde textuur eindigen met een lange, zilte toets.
This crystal clear, fruity style Savagnin comes from 35 year old vines on poor clay and limestone soil on 300 metres altitude with exposition South-East. After the manual harvest, grapes undergo slow fermentation with indigenous yeasts. 80% of the wine is aged for 11 months on oak barrels. After the fermentation, these barrels are filled every three months in order to preserve the fruit. The other 20% is aged on stainless steel. Ripe, soft fruit, spicy hints and a round texture end in a long, saline finale.