Artikelomschrijving
De druiven van Coeurs de Loups zijn afkomstig van het hoogste deel van de wijngaard, een kalkrijk perceel van 3 hectare ‘Les Entrées’ genaamd, waar de wolven vroeger doorstaken. De wijn wordt voor 50% vergist op 600 liter demi-muids en voor 50% op beton en rijpt daarna nog 12 maanden op demi-muids. Hier schemert de bodem van complexe kalksteen door in de smaak en structuur van de wijn. In de neus aroma’s van citrus, saffraan en ceder, gevolgd door hints van vuursteen. In smaak energiek, lang en elegant. Een echte calcaire Chardonnay.
The grapes of Coeurs de Loups come from the highest part of the vineyard, a limestone rich plot of 3 hectares called ‘Les Entrées’’, where the wolves used to pass. The wine is fermented for 50% on 600 litre demi-muids and for 50% on concrete vats and matured for 12 months on demi-muids. Here the soil of complex limestone shines trough in the flavour and structure of the wine. In the nose aromas of citrus, saffron and cedar followed by flinty hints. In taste energetic, long and elegant. A true calcair Chardonnay.