Artikelomschrijving
Méthode Ancestrale ‘Mon Ange’
Deze karaktervolle Pet Nat wordt gemaakt van voornamelijk Cabernet Franc, aangevuld met een beetje Chenin Blanc en wordt gemaakt volgens de Méthode Ancestrale, waarbij de wijn wordt gebotteld voordat de fermentatie is voltooid, zodat de mousse op natuurlijke wijze ontstaat in de fles. De druiven zijn afkomstig van de jongste stokken van Jérôme, ideaal voor het produceren van de basiswijn voor deze vineuze ‘Monange’. Elk oogstjaar wordt toegevoegd aan een solera die dateert uit 2010. De wijn ligt 40 maanden sur lattes. Een ware blanc de noirs in karakter en verschijning: Zeer licht roze zweem in de kleur, in de smaak een rijk palet met citrus en klein rood fruit en een zweempje brioche, veel structuur, complexiteit en een lange, persistente afdronk.
This characterful Pet Nat is made of predominantly Cabernet Franc, completed with some Chenin Blanc and is produced with the Méthode Ancestrale, where the wine is bottled before fermentation is finished, which allows the mousse to occur naturally in the bottle. The grapes come from Jérôme’s young vines, ideal for the production of the base wine for this vinous ‘Monange’. Each vintage is added to a solera that dates from 2010. The wine lies 40 months sur lattes. A true blanc de noirs in character and appearance: Very pale pink in colour, in flavour a rich palette of citrus, small red fruit and a hint of brioche, lots of structure and complexity and a long and persistent finale.