Artikelomschrijving
De geschiedenis van Il Poggione gaat terug naar het jaar 1890, wanneer Lavinio Franceschi, grondbezitter in Florence, besluit een wijnhuis op te richten in de heuvels van Montalcino en wijnen begint te maken van de lokale Sangiovese-kloon Brunello. Hij was de eerste die de inmiddels wereldberoemde Brunello di Montalcino in de markt lanceert. De druiven van deze Brunello zijn afkomstig van de oudste wijngaarden het het wijnhuis, gemiddelde leeftijd van de stokken ligt tussen de 25 en 40 jaar. Alle druiven worden met de hand geplukt. De vergisting geschiedt op roestvrij staal, hierna rijpt de wijn 30-36 maanden op grote foeders van Frans eiken van 33hl en 52 hl. Hierna rijpt de wijn nog 12 maanden op fles voordat deze op de markt wordt gebracht.
The history of Il Poggione dates back to 1890, when Lavinio Franchesi, landowner in Florence, founded a winery in the hills of Montalcino and started to make wines of the local Sangiovese-clone Brunello. He was the first to launch the now world famous Brunello di Montalcino on the market. The grapes of this Brunello are from the oldest vineyards of the estate, average age of the vines is between 25 and 40 years old. All grapes are hand-harvested. After fermentation the wine ripens for 48 months in big french oak barrels of 32hl and 52 hl. Afterwards, the wine ripens for another 12 months on bottle, before release.