De bescheiden Arnaud Lambert is één van de supersterren in de Saumur appellatie, die gedomineerd wordt door coöperaties. Deze relatieve nieuwkomer is een fusie van twee domeinen: Het familiedomein Saint-Just, opgericht door vader Yves en het historische Château de Brézé, waar vader en zoon een contract voor tekenden in 2009 met als doel de verwaarloosde wijngaarden te herstellen en onderhouden. Op onnavolgbare wijze ontleedt hij secuur het potentieel van deze regio en splitst zijn wijnen uit in twee terroirs: Brézé is het hooggelegen deel met veel tuffeau in de bodem en van oorsprong een witte wijn heuvel, waarvan de top beschermd wordt door bossen. Dit levert verfijnde wijnen met veel minerale expressie. Saint-Cyr-en-Bourg heeft een toplaag van klei, wat rijkere, robuustere wijnen geeft. Daarbij heeft elk perceel zijn eigen microklimaat, dus elke wijngaard vertelt zijn eigen verhaal in de ogen van Lambert. Hij werkt volledig biologisch en zeer precies. Per terroir beslist hij over de opvoeding van de wijn, waarbij hoe puissanter het potentieel van de wijn, hoe meer en langer gedoseerd hout wordt toegepast. Met recht zijn Lambert's wijnen het nieuwe ijkpunt aan het worden voor de appellatie Saumur.
The modest Arnaud Lambert is one of the super stars of Saumur, an appellation dominated by cooperatives. This relative newcomer was established through a merger of two labels: The family estate Saint-Just, founded by father Yves and the historic Château de Brézé, for which father and son signed a contract in 2009 with the purpose of restoring and maintaining the neglected vineyards. Thoroughly, in an intimable way, he dissects the potential of the region and divides his wines in two terroirs: Brézé is the higher part with a soil of predominantly tuffeau, protected by forests and historically a white wine hill. This gives wines with lots of mineral expression. Saint-Cyr-en-Bourg has a topsoil of clay, which gives richer and more robust wines. Each parcel also has its own microclimate, so each vineyard tells its own story in the eyes of Lambert. He works fully organic and with lots of precision. For each terroir he decides what type of ageing is necessary, where the more powerful the potential of the wine, the more and longer well dosed oak is applied. Lambert's wines are undoubtly becoming the new reference for the Saumur appellation.