Dit familie-domein in de Mâcon, ligt ten midden van twee beroemde rotsen: Die van Vergisson en die van Solutré. Roger begon reeds op 13-jarige leeftijd met het assisteren van wijnboeren. In 1969 richtte hij zijn eigen domein op met 7 hectare wijngaarden in Pouilly-Fuissé en Saint-Véran. Zoon Pierre-Henri kwam erbij in 2010 en vandaag de dag telt het domein 11 hectare, die alle duurzaam worden bewerkt. De diversiteit aan terroirs komt tot uiting in 13 verschillende cuvées. Hij gebruikt geen pesticiden en plukt alle druiven met de hand. De meeste wijngaarden staan aangeplant op kalkrijke heuvels en sommige stokken zijn over de 100 jaar oud. De stijl van Lassarat is rijk en gul, zonder teveel hout en extractie. Sinds kort werkt Pierre-Henri volgens biodynamische principes
This family-estate in the Mâcon-region is located in the middle of two famous rocks: The one from Vergisson and the one from Solutré. Roger started already at the age of 13 with assisting local winegrowers. In 1969 he founded his own estate with 7 hectares of vines in Pouilly-Fuissé and Saint-Véran. Son Pierre-Henri joined his father in 2010 and nowadays the domaine covers 11 hectare, all farmed sustainably. The diversity in terroir is expressed in 13 different cuvées. He doesn’t use any pesticides and all grapes are hand-harvested. Most vines are planted on limestone-rich hills and some of the vines are over 100 years old. Lassarat’s style is rich and generous, but without over-oaking and extraction. Recently, Pierre-Henri started applying biodynamic practises.