De eerste wijnstokken van dit domein werden aangeplant in de vroege jaren 50. Het werd uitgebreid in de jaren 60 en vandaag de dag beslaat het areaal ongeveer 29 hectare in de appellatie Hautes Côtes de Nuits. Aanvankelijk produceerde het huis een matige wijn, tot de overname van de bescheiden Patrick Hudelot in de jaren ’80. Hij investeerde in de renovatie van de wijngaarden en de kelder. Overtuigd van de menselijke impact op natuur begon hij al sinds de aanschaf van het domein met het zo natuurlijk mogelijk werken in de wijngaarden. Vanaf 2000 streefde hij naar biologische certificering, die rond was met de oogst van 2003. Alle druiven worden met de hand geplukt en selecteert streng. Voor de vinificatie wordt gebruik gemaakt van druifeigen gisten. Er staan 22 hectare Pinot Noir aangeplant, 2 hectare Aligoté en 6 hectare Chardonnay. Hij heeft de reputatie een holistisch wijnmaker te zijn met innovatieve methodes, waaronder phytotherapie, isotherapie en homeopathie, zonder gebruik van koper en sulfiet.
The first vines of this domaine were planted in the early 1950s. It was expanded in the 1960s and it covers around 29 hectares nowadays in the appellation Hautes Côtes de Nuits. Initially this estate produced a mediocre wine, until the modest Patrick Hudelot took over in the 1980s. He invested in the renovation of the vineyards and the cellar. Convinced of the human impact on nature, he started from day one to work as naturally as possible in the vineyards. From the year 2000 he aimed for organic certification, which was accomplished with the 2003 harvest. All grapes are hand harvested and his selection is thorough. Vinification happens with indigenous yeasts. 22 Hectares of Pinot Noir is planted, 2 hectares Aligoté and 6 hectares Chardonnay. He is known as a holistic winemaker with innovative methods, including phytotherapy, isotherapy and homeopathy, without using copper and sulfite.