Dominio de la Vega is opgericht in de regio Utiel-Requena, 70 km ten westen van Valencia, vlakbij de Middellandse Zee. Dit wijnbouwgebied bestaat uit een hooggelegen plateau van 600-900 meter met een bodem van klei en kalksteen. Het klimaat is continentaal met Mediterrane invloeden. De druiven zijn afkomstig van 4 verschillende terroirs: La Vega, El Pinarejo, La Muela en Losilla. Dit wijnbedrijf was één van de eerste die Cava begon te maken in deze regio en is al een tijd actief met de verduurzaming en de sociaal-economische verbetering van de wijnproductie in de regio. Om zo dicht mogelijk bij duurzaamheid te blijven, worden de flessen zo dun mogelijk gemaakt, zijn de etiketten gemaakt van gerecycled papier en is de inkt van het etiket biologisch afbreekbaar. Alle druiven worden met de hand geoogst en er wordt veel tijd en geld gestoken in research om het wijnmaken te verbeteren en te verduurzamen.
Dominio de la Vega was founded in the region Utiel-Requena, 70 kilometers west of Valencia, close to the Mediterranean sea. This area consists of a large plateau of 600-900 metres altitude with a soil of clay and limestone. The climate is continental with mediterranean influences. The grapes comes from 4 different terrois: La Vega, El Pinarejo, La Muela and Losilla. This estate was one of the first to start with the production of Cava in this region and has been active for quite a while already in investing in sustainability and social-economic improvements with regards to the wine production in the region. To be as sustainable as possible, the bottles are made as thin as possible, the labels are made of recycled paper and the ink on the label is biodegradable. All grapes are hand-harvested and they invest a lot of time and money in research to improve the winemaking and sustainability.