Philippe Fezas is een begrip in de Gascogne en staat sinds 1993 aan het roer van dit 150 jaar oude familiebedrijf. Het domein bestaat uit 45 hectare en de wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 180 meter boven de zeespiegel. De druiven, aangeplant op klei- en kalkijke bodem, rijpen langzaam, wat resulteert in een schoolvoorbeeld Gascogne: Rijp en rins tegelijk, wat deze wijnen zulke doordrinkers maakt. De wijnen worden op staal vergist, zijn expressief en elegant. In tegenstelling tot vele andere producenten in deze regio, zorgt Philippe voor scherp management in de wijngaarden: Hij beperkt de oogstopbrengst per stok met de helft van wat gebruikelijk is, wat zijn wijnen meer dimensie geeft.
Philippe Fezas, one of the big names in Gascogne, has been in charge of this 150 year old family winery since 1993. The estate consists of 45 hectare and the vineyards are located on an altitude of 180 meters. The grapes, planted on clay and chalky soils, mature slowly, which results in a textbook Gascogne: Ripe and tart at the same time, which makes these wines so thirst-evoking. The wines, who are fermented on stainless steel, are expressive and elegant. Unlike other producers in this region, Philippe takes care of meticulous management in the vineyard: He reduces the yield of the vines with half of what is common, which gives his wines more dimension.