De geschiedenis van Clos du Caillou gaat terug tot 1895. Het domein was oorspronkelijk een jacht reservaat. In de jaren ’30 van de vorige eeuw, toen de appellatie Châteauneuf-du-Pape werd afgebakend, werden de experts van de regering die het land wilden onderzoeken ontmoet door gewapende bewakers. Dat leverde een vreemde witte vlek op in het AOC gebied. Vandaag de dag is het domein in handen van Sylvie Vacheron. Wijnmaker is de getalenteerde Bruno Gaspard. Met een schat aan diverse bodemsoorten maken zij fruitgedreven terroir-wijnen, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. De wijnen zijn gecertificeerd biologisch sinds 2010.
The history of Clos du Caillou dates back to 1895. This property used to be a hunting preserve. In the 1930s, when the appellation Châteauneuf-du-Pape was born, the government experts who surveyed the land for inclusion in the new appellation were met with armed caretakers. This explains the strange white spot in this AOC. Nowadays Sylvie Vacheron owns this domaine. The talented Bruno Gaspard is the winemaker. With a rich variety of different soil types, they produce fruitdriven terroirwines, without using pesticides. All wine are certified organic since 2010.